Har du fått i uppdrag att sälja någon av våra lägenheter?

När du har visning av en lägenhet är det ditt ansvar som mäklare att se till att porten hålls stängd under hela visningen, det är inte tillåtet att ställa upp porten. Skyltar som till exempel gatupratare är OK, men anslag får inte tejpas upp på dörrar, väggar eller i hissar.

Årsredovisning och stadgar

Här hittar du vår senaste årsredovisning samt våra stadgar.

Årsredovisningar, www.brfpanorama.se/arsredovisningar

Stadgar, www.brfpanorama.se/stadgar

Platsen

Längs Kvarnholmens historiska kustremsa hittar du Stockholm Lighthouse med historiska silobyggnader som förlaga. Här finns i BRF Panorama sammanlagt 96 eleganta bostäder med utsikt över Stockholms inlopp, Djurgården och stadens silhuetter. Bostadsrättsföreningen består av olika delar som vi kallar Galleriet, Fyrtornet och Panorama.

Galleriet rymmer 16 etagelägenheter om två till tre rum och kök. Här möts du av dubbel takhöjd i vardagsrummet och panoramafönster från golv till tak. Fyrtornet rymmer 12 bostäder om tre till fem rum och kök med fönster i tre riktningar samt ett stilrent kök som övergår i matplats och vardagsrum. Den östligaste huskroppen i Panorama rymmer 20 unika fyror. De har ett helt ogenerat läge med balkonger mot Stockholms skärgård och en svårslagen utsikt. Den andra huskroppen i Panorama rymmer sammanlagt 48 bostäder om två till fem rum och kök. Här är utsikten riktad mot Stockholms inlopp, Djurgården och innerstaden, de bostäder som vetter söderut har utsikt över Svindersviken och Nacka. Samtliga bostäder har balkong med undantag för två bostäder i markplan som i stället har egen entré.

Läs mer om bakgrunden till Stockholm Lighthouse här: Stockholm Lighthouse – Sweco Sverige

Läget är attraktivt med närhet till både Stockholms city och skärgården. I området finns mataffärer, restauranger, caféer, gym och i närområdet flertalet förskolor och skolor. På promenadavstånd finns Södermalm, Svindersvik och Sickla köpkvarter. Tack vare bron över Svindersviken finns förbindelse med centrala Nacka och Nacka Forum. Bra busskommunikation mot Slussen samt pendelbåt från Kvarnholmen till Nybroplan, Djurgården, Lidingö och Ropsten.

Fastigheten

Brf Stockholm Lighthouse består av tre huskroppar, Galleriet, Fyrtornet och Panorama.

Viktiga data:

 • Byggnadsår: 2017
 • Antal lägenheter: 96 om totalt 7661 kvm BOA
 • Taxeringsvärde för fastigheten uppgår till 241 400 000 kr varav mark 75 000 000 kr. Föreningen äger marken
 • Postadress: Magasinsgången 5, 131 31 Nacka
 • Antal lokaler: 0
 • Äkta förening: Ja
 • Möjlighet till delat ägande: Ja, men ägarna ska ha avsikten att skriva sig på lägenheten
 • Får köpas av juridisk person i privat ändamål: Nej
 • I garaget under BRF Panorama har föreningen, via del i gemensamhetsanläggning med BRF Silouette, tillgång till 90 platser, varav 28 elbilplatser. Uthyrningen hanteras av föreningens förvaltare
 • Förråd som hör till lägenheterna finns i källaren
 • Gemensamma lokaler i form av en Samlingslokal (max 20 personer), Relax med bastu (max 8 personer) och Övernattningsrum för gäster kan hyras mot avgift.
 • Cykel- och barnvagnsförråd finns på flera platser
 • Miljörum för återvinning samt sopkassuner på två ställen.
 • Byggnaderna värms upp med fjärrvärme och ventileras med så kallat FTX (mekanisk till- och frånluft med värmeväxling).
 • Energideklaration genomfördes hösten 2019. Byggnaderna har energiklass C. 

Ekonomi

Du som mäklare får inte information från styrelsen om kommande avgiftshöjningar förrän samma information redan gått ut till alla medlemmar. Med andra ord; din klient vet om det är någon avgiftshöjning på gång. Generellt kan sägas att föreningen så här långt följt den ursprungliga ekonomiska planen och styrelsen ser i dagsläget inte någon anledning att ändra på detta. Styrelsen är enig om att eventuellt överskott ska gå till amortering på lånen för att sänka räntekänsligheten.

Inga beslut om större reparationer/ombyggnader finns.

Nyckeltal finns i årsredovisningen.

Försäkring

Kollektivt bostadsrättstillägg finns. (Produktblad)

Teknik och drift

Föreningen är ansluten till TV, bredband och telefoni via Telia, obligatoriskt tillägg utöver månadsavgift. Samtalskostnad för telefoni ingår inte i månadsavgift utan betalas mot separat faktura från leverantören. Kombinerade el- och multimediaskåp i lägenheterna där fiberanslutningen och Telias trådlösa router är inkopplad.

Föreningen har individuell mätning av el- och varmvattenförbrukning. Kostnad debiteras i efterskott via månadsavierna.

Ansökan om medlemskap

Ansökan om medlemskap görs till föreningens förvaltare.

Övrigt

Föreningsstämma hålls årligen under april-maj.

Föreningen ger inga förhandsbesked om önskemål avseende ombyggnader.

Vi hoppas du hittar all information du behöver på denna sida. Om du saknar något eller har några frågor är du alltid välkommen att kontakta vår styrelse på styrelsen@brfpanorama.se.

Taahhütsüz internet ile özgür internet deneyimini yaşamaya hazır mısınız? En uygun internet tarifeleri hizmetini veren Moondiggy; taahhütsüz ve sınırsız internet hizmetiyle özgür internet olarak bilinir.
Kendini tatmin etmek ya da kadınlarla ucuz sex hatti ile tanışmak arasında seçim yap. Eğlencenin sohbet hatları ile tanımlaması değişti. Hemen seks hattı ile hazzı hisset telefonda boşaltma’nın tadını çıkar.

En bostadsrättsförening i Stockholm Lighthouse på Kvarnholmen